Južnokorejska menjalnica „ProBit“ izvaja IEO ponudbo za wee

Skupina weeGroup plasira na tržišče novi weeMarketplaceAccessToken (WMA) v simbiozi z naslednjim weePayCoin-om (WPC) preko podjetja weeNexx AG

Klasično mobilno plačevanje je bilo do sedaj v veliki meri izvedeno preko velikih igralcev in ponudnikov na trgu , npr. kreditnih kartic – VISA in MasterCard. Kljub temu pa danes kitajska Bluechipa Alipay in WeChat Pay že pospešeno vstopata na  trge v Evropi in to skoraj neopaženo. Prav tako se strateško pozicionira tudi Apple s svojim Apple Payom. Poskusi uvajanja mobilnega plačevanja z uporabo kriptovalut na trgu, do sedaj pogosto ni bilo uspešno, predvsem zaradi volativnosti digitalnih valut, nihanja vrednosti digitalnih valut, ter premajhnega števila sprejemnih mest pri lokalnih trgovcih, pa tudi predolgo trajajočih transakcij. Kljub temu pa so danes navdušujoče strategije in koncepti inovativnih kriptovalut tik pred startom. Danes najuspešnejši kroptovaluti Bitcoinu, kljub vsemu ne uspe povečati števila svojih sprejemnih prodajnih mestih. Švicarska skupina „weeGroup“ pa trenutno povezuje več tisoč sprejemnih trgovcev po vsej Evropi skupaj s svojim klasičnim poslovnim modelom – in je že na dobri poti, da v prihodnje poveže celoten koncept s svojo digitalno valuto preko kripto menjave.

Prav tako se pričakujejo novosti v načrtih Marka Zuckerberga, ustanovitelja Facebooka, ki želi s Facebook Libro vzpostaviti prelomno globalno kriptovaluto, kar bi lahko pretreslo ustaljeno finančno industrijo. Če verjamete strokovnjakom, se ta trenutek ubada z ameriško regulativo in uveljavljenim bančnim sistemom.

Analitiki tudi v prihodnje vidijo Bitcoin kot močno kriptovaluto. Ampak v prihodnje so lahko uspešne tudi nove digitalne valute. In katera dejstva uvrščajo „ wee“  na mesto bodoče prodorne tržne digitalne valute z mednarodno razsežnostjo? Ter kakšne so prednosti tega sistema pred ostalimi? Jedro celotnega koncepta je Utility Token, ki je odvisen od tečajne vrednosti, tako imenovani weeMarketplaceAccessToken (WMA), ki temelji na platformi Ethereum ERC20.

Švicarsko podjetje weeNexx AG trenutno plasira izjemno IEO (Initial Exchange Offering) ponudbo – z začetkom javne ponudbe 25. januarja 2020. Naši mednarodni eksterni zastopniki  so v okviru oglaševane Family & Friends ponudbe doslej prodali, že več kot 3,5 milijarde tokenov, kar je družbi, matičnemu podjetju Swiss Fintec Invest AG, prineslo več kot 35 milijonov evrov. Preko organizirane predprodaje je bilo prav tako rezerviranih več kot pet milijonov evrov, tako da so doslej prodali skupno že več kot štiri milijarde tokenov. Znana kripto borza ProBit iz Južne Koreje, preizkušen „Leading Player“, zlasti med IEO načinom ponudbe, je izbrana za „Public Sale“,  ki se je začela. Glede na lastne izjave ima ta menjalnica v ponudbi preko 150 kriptovalut – z osnovnimi valutami Bitcoin, Ethereum, USDT, EOS in svoj lastni ProBit token. ProBit navdušuje tudi z prijazno modularno nadzorno ploščo, uporabniškim vmesnikom, ki je zasnovan za enostavno uporabo koristnikov. Namesto da ponudi enake podatke vsem uporabnikom, ProBit upošteva različne interese uporabnikov in izpolnjuje njihove želje.

Prva odprta kotacija s pripadajočimi tečaji za weeNexx in WMA token naj bi bila realizirana 17. februarja. V fazi uradne javne prodaje je predviden približno tritedenski časovni okvir, ki vključuje ponudbo nadaljnih treh milijard tokenov po maloprodajni ceni 0,01 evra. Po tem datumu, lahko investitor token kupi izključno po tržni ceni.

V nasprotju s številnimi drugimi kriptovalutami, ki so izpostavljene velikim nihanjem tečajev,  Utility token, „wee“ pripravlja v prihodnje tudi weePayCoin (WPC). To predstavlja naslednjo stopnjo v razvoju švicarske strategije mobilnega plačevanja,  ki je zagotovljena že danes, kajti podjetje poseduje licenco za E-denar v skladu z vsemi regulativnimi in zahtevanimi predpisi. „wee“ želi za svoj projekt razviti v prihodnje tudi lasten blockchain, s pomočjo katerega bodo v prihodnosti lahko obdelani vsi plačilni procesi in denarne transakcije. Ta plačilni coin-WPC je vezan na evro in v skladu s konceptom ne zapade spremembam tečaja. V okviru projekta bo stacionarni trgovec, ki se je pridružil „wee“, lahko uporabljal varno stabilno digitalno valuto, ti. STABILE coin, s katerim lahko enostavno in ceneje izvaja svoje plačilne transakcije preko „wee blockchain-a“.  Izvajanje plačilnih postopkov Peer-to-Peer, tj. iz pametnega telefona na pametni telefon ali iz tablice na tablico, omogoča plačilne transakcije v par mikro sekundah in tako trgovcem prihrani ogromne štroške provizij za klasične denarne transakcije, ki jih uporabljajo danes.  Trgovec za sodelovanje ne potrebuje nobenega dodatnega pos terminala ali dodatnih storitev za stranke, ki podražujejo celotno storitev.

Blockchain je bil predstavljen leta 2009 in že dolgo velja za nekakšno nišno tehnologijo. Ta se trenutno izvaja v naši družbi – z vladami, z inovativnimi podjetji, v maloprodaji, s potrošniki – in presega veliko klasifikacijo kriptovalut.

 

Ena kartica in ena aplikacija po vsem svetu – vključno z digitalnim plačilnim sistemom wee (Foto: weeNexx)

Tudi nemška vlada je sedaj prepoznala tehnološki potencial na tem področju: Z nedavno sprejeto strategijo na blockchain področju, je začela spodbujati inovacije. 

Nemčija kot ponudnik gospodarskega razvoja v in za Evropo je bila do sedaj precej zadržana, na blockchain področju. Ta del se je prepustil Skandinavcem, Švicarjem in Vzhodni Evropi. Septembra 2019 pa so v Berlinu predstavili svojo strategijo blockchain tehnologije, ki je sedaj tudi zakonsko regulirana. Digitalne inovacije so v središču te nove strategije, ki ponuja ogromen potencial, zlasti v finančnem sektorju. Izvajanje regulativnih prilagoditev in inovacij – z novimi oblikami financiranja, ki temeljijo na tokenih – bi lahko imelo formativen vpliv na uveljavljene kapitalske trge. „Formativen“ pomeni: kriptovalute, kot sta Bitcoin ali Ethereum, bodo postale še bolj sijoče, vendar bi lahko elektronski vrednostni papirji, ki temeljijo na Security tokenih, tudi aktivno pripomogli k revolucionarnosti uveljavljenih finančnih trgov. Kitajska Narodna banka, pomembna centralna banka, naj bi letos postavila digitalni jen, kar bi lahko povzročilo pretres v svetovnem finančnem trgovanju. Toda tudi blockchain projekti pod drobnogledom javnosti, na primer strokovnjaki za mobilno plačevanje in cashback od „wee“ podjetja iz Švice, bi lahko pripomogli k izbruhu na uveljavljenih finančnih trgih kot novemu digitalnemu plačilnemu sistemu! 

Uporaba „nove“ blockchain tehnologije pomeni, da se ji finančne institucije kot posredniki, ki še vedno oblikujejo finančni trg, ne morejo v celoti izogniti. Razlog je povečevanje dodatnih stroškov za vlagatelje – kot posrednike za dostop do dolga ali lastniškega kapitala. Torej, kaj nasprotuje dejstvu, da bo v prihodnosti mogoče vrednostne papirje izdati prek blockchain tehnologije? Ter na ta način obiti banke, ki za te storitve zaračunavajo visoke pristojbine?

Brezgotovinsko weeAreno v Bad Tölzu bi lahko wee razširili v načrt za mobilno plačevanje s cashbackom in plačilnimi sistemi na osnovi blockchaina. (Foto: weeConomy)

Nemški zvezni organ za finančni nadzor (BaFin) je pred dobrima dvema letoma dvignil ozaveščenost: tokeni za trgovanje izpolnjujejo pomembna merila, s katerimi lahko izdelek postane vrednostni papir.

Z blockchain strategijo je Zvezna vlada že začela vzpostavljati blockchain. Kot ključna tehnologija lahko preseže uveljavljene ponudnike finančne industrije in s tem omogoči vlagateljem koristi od večje preglednosti in poštenosti.

 

Globalno aktivni podjetnik Ehliz (na sliki levo), ponosen Bavarec s koreninami v Bad Tölzu, trenutno potuje po Evropi in promovira lasten sistem mobilnega plačevanja povezanega z cashbackom. Oktobra 2019 je ob začetku delovanja regije Allgäu v Kemptenu posredoval tudi informacije o širitvi „wee“ v lastno digitalno valuto. (Foto: weeConomy)

„weeApp“ se konstantno razvija in predstavlja iskalnik za lokalne trgovce in maloprodajo . „wee“ tako postaja branžni protikandidat velikemu Amazonu na področju E-trgovine. „wee“ danes uporablja že na tisoče trgovcev na drobno, ter povezanih kupcev, uporabnikov. Ta strategija pomeni nadaljnji razvoj vizije ustanovitelja Cengiza Ehliza, sedanjega münchenskega podjetnika leta: „Plačajte po vsem svetu z eno aplikacijo in/ali kartico – z weeApp ali weeCard in prejmite ob vsakem nakupu vrnjen denar“, kar je njegovo udarno sporočilo.

Inovativni mobilni sistem plačevanja in cashbacka „wee“, ki bo v prihodnje dopolnjen z lastno digitalno valuto, povezuje celotno lokalno ponudbo s športnimi arenami in potrošniki, kakor tudi E-poslovanje preko wee.com z online ponudbo,  v okviru tehnološke infrastrukture wee-ja. Z digitalno vizualizacijo preko weeApp-a vsak sodelujoči trgovec prejme svoje E-poslovanje. Potrošniki, njihovi kupci, koristijo popuste v višini do 10 odstotkov pri lokalnem nakupovanju (kar pomeni, da ob vsakem nakupu prejmejo do 10% povračila v denarju), kakor tudi pri lokalnem športnem stadionu, kjer lahko prav tako za vsak nakup prejmejo nazaj „ wee“ (1 wee = 1 euro). Tako zbrane „wee-je“ lahko potrošnik nemudoma koristi za svoje naslednje nakupe pri trgovcih ali na športnih dogodkih (na stadionu). Obstaja pa tudi možnost, da si kupec tako zbrane „wee“ enostavno izplača na svoj bančni račun.

 

More information on the IEO:

https://weemat.io

 

Watch the video to learn more about the wee Marketplace :

PRESSEKONTAKT

wee
Tilmann Meuser

Burgstrasse 8
CH-8280 Kreuzlingen

Website: www.wee.com
E-Mail : meuser@cp-cs.de
Telefon: auf Anfrage